8. den Tudorovci

Dnes ráno nás vzbudil zvuk bubnu, kterým si nás svolávali vojáci k nástupu. Král dal vyhlásit, že se odpoledne bude konat městský trh, kde si my, jako obchodníci, máme připravit stánky s tím nelepším zbožím. Po snídani nás čekalo pár soutěží na procvičení našich obchodních dovedností. Nejdříve jsme si vyzkoušeli směný obchod, pak jsme si vyzkoušeli jaké to je být pašeráky a nakonec nás čekala výroba zboží pro odpolední trh. Děti vyráběly nejrůznější šperky, malované kameny, obrazy, květiny a mnoho dalšího. Během dopoledne jsme byli svědky několika rozhovorů i hádek mezi králem, královnou, Annou i hrabětem z Norfolku. Z rozhovorů jsme zjistili, že král se dvoří Anně, která chce se svým strýcem získat lepší postavení, nejlépe rovnou to královské.

Odpoledne proběhl trh, na kterém si děti prodejem předmětů vydělaly spoustu šilinků. U stánku, kde byl místní kupec, se během trhu stala krádež. Zlodějem nebyl nikdo jiný než Ašůt, který ukradl vzácný měsíční kámen. Pro nás zůstává otázkou, na co ho potřebují. Anně se ještě podařilo přesvědčit krále, aby se dal rozvést s královnou Kateřinou a vzal si ji. Ten nechal poslat pro soudce do Vatikánu, aby provedl anulaci sňatku.

Po trhu nás čekalo další zdokonalování v obchodním řemeslu. Týmy se vydaly podle mapy na nejrůznější stanoviště, kde si vyzkoušely například: přenos nákladu, pamatování si seznamu věcí, vyzkoušely si postřeh formou skořápek, učily se chránit svůj stánek střelbou z praku, projít co nejrychleji obchodní cestu a mnoho dalšího. Během závodu, děti narazily na další z QR kódů, kde byly zaznamenány souřadnice další laboratoře. Po večeři, se proto uskutečnil průzkum a byla nalezena jak laboratoř, tak i hledaná součástka.

Večer pak už dorazil do města soudce, a tak začal pro královnu Kateřinu velmi nepříjemný soud. I když všechny okolnosti hrály pro královnu a anulace sňatku byla soudcem zamítnuta, byl král připraven a nechal vyhlásit, že se odlučuje od římskokatolické církve a vyhlašuje tak svoji církev anglikánskou. Z kardinála udělal rabína a ten okamžitě královské manželství anuloval. Královna byla donucena odejít a Anna se strýcem se radovali, jak jim plány vycházejí. Král na nic nečekal a okamžitě si Annu vzal. Po svatbě proběhla ještě tajná vědecká, kde jsme si shrnuli vše, co se během dne událo. Zaradovali jsme se, že jsme nalezli součástku, avšak stále nám chybí náš stroj času. Doufejme, že ho brzy získáme zpět.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..