Filmové ceny jsou rozdané

AtonMinulý víkend se sjeli ti nejlepší režiséři, producenti a především herci do filmem milované vesnice Malíkovice. Zde probíhal již několikátý ročník filmového festivalu zakončený předáváním krásných cen, tentokrát sošek Bílého Anděla.

Po příjezdu se účastníci festivalu rozdělili na dvě filmová studia, jak jinak než holky proti klukům, a mohl se zahájit program. Samozřejmě si takovou událost nenechali ujít ani známe filmové hvězdy jako Homer Simpson, Rambo, Saxána a Obi-Wan Kenobi, kteří tvořili filmovou porotu.

Večer si filmová studia zvolila film, se kterým se pak utkala v boji o nejlepší film festivalu. Nesměl chybět ani AZ kvíz, ve kterém jsme si procvičili své znalosti v oblasti filmů či pohádek a také jsme se nasmáli u předvádění filmů pantomimou, kde si herci vyzkoušeli roli mima.

Další den následovala příprava filmových masek, kulis a hlavně filmu samotného. Během dne jsme si také vyzkoušeli, jaké to je být kaskadéry, pohybovat se jako v Matrixu, procvičili jsme si svou paměť, otevřeli jsme bránu do Hollywoodu, zkusili jsme si, jak rychle lze dosáhnout vrcholu kariéry a stejně tak rychle zase spadnout dolů, čekala nás malá lekce matematiky, konkrétně jak si spočítat náklady na natáčení filmu, nechyběl ani let na koštěti.

Po večeři už následoval slavnostní galavečer, kde filmová studia předvedla porotě své filmy. K vidění byl romantický film na způsob Twilight ságy a dobrodružný film Hobit. Než porota rozhodla o vítězi, proběhl ještě audiotest a poznávání filmových melodií. Poté už následovalo vyhlášení v kategoriích nejlepší režisér, producent, scénárista, kostymér a maskér a nejlepší mužský a ženský herecký výkon. Oceněni byli všichni účastníci. Pak už jen zbývalo vyhlásit nejlepší film. Porota se shodla na tom, že výkony obou studií byly velmi vyrovnané a vítěze bylo velmi těžké vybrat, ale nakonec přece jen vyhrál film Hobit v podání pánského filmového studia.

A jak už to tak bývá, po vyhlášení cen probíhala volná zábava formou deskových her, soutěže v sirkách a především s balónky, kterými byl vyzdoben sál, nechybělo ani drobné pohoštění. Pro nic netušící a bavící se hosty byla ještě připravena „hororová“ bojovka, kterou všichni, i když někteří trochu vystrašeni, zvládli výborně.

Po skvěle vydařeném víkendu nás v neděli už čekala jen cesta zpět domů. Na fotky z filmového festivalu se můžete podívat zde.

Denda

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..