Zimní sraz – „Planeta Arrakis“

VšichniPřed pár hodinami jsme se vrátili ze zimního srazu. Takže ještě plni čerstvých dojmů si můžeme společně zavzpomínat na předešlé dva dny.

V pátek po příjezdu, ubytování a večeři jsme byli svoláni k pasové kontrole, abychom mohli opustit planetu Zemi a vydat se na planetu Arrakis. Kromě běžných dotazů a kontroly fotky a zavazadel nás čekala poměrně tvrdá zdravotní prohlídka naší fyzické odolnosti. Pak jsme byli rozděleni na 4 rody: Atreidy, Fremeny a Harkonneny Rabbana a Feyda. Hned poté následovaly první zkoušky: letecký simulátor, zkouška paměti, Zenerovy karty jako zkouška naši telepatických schopností a dřepy za minutu. Po jejich splnění jsme byli svoláni do sálu, kde nás uvítala princezna Irulán a seznámila nás s dobou a místem, kam budeme cestovat. Po přesunu vesmírnou Gildou nás uvedli osobnosti rodů krátkou scénkou do děje a přivítali se s námi. Pak již následovala večerka.

Kontrola
V sobotu dopoledne nás čekaly první turnaje a zápolení mezi rody o území na Duně. Utkali jsme se v turnaji pakobal, v Harkonnenské vybíjené a dalších zkouškách jako bylo třeba vybírání a počítání skutečných červů.

Po disciplínách jsme si vždy zabírali na nástěnce území Arrakisu a sbírali vzácné koření. Také jsme si po rodech udělovali hodnosti za naše zásluhy.

Odpoledne jsme pak soutěžili ve vodní štafetě, lovcích divoké zvěře a překážkové dráze. Pak následovala příprava na příjezd imperátora a nácvik vojenské přehlídky.

Po večeři opravdu přiletěl Padišáh Imperátor Shaddam IV. na kontrolu planety. Sešli jsme se v korunním sále a předvedli přehlídky, pak nastala soutěž mezi jednotlivými specializacemi. Velitelé se utkali v páce a vytlačování, vojáci ve střelbě z fotopušky, mentati v soutěži na paměť, sajedýny v umění poznávání beze zraku a piloti ve zručnosti manévrování. Nakonec imperátor vyhlásil přípravu na zkoušku odvahy, aby si z těch nejlepších doplnil řady svých udatných sardaukarů.
Hry
Zkouškou odvahy nakonec prošli úspěšně všichni i přes různé nástrahy, které nás mohly potkat. Cesta byla strašidelná a vedla přímo na zříceninu hradu.

V neděli jsme se opět utkali v přírodní překážkové dráze a ve hře býčí šlacha. Pak nás naposledy před svým odletem svolal imperátor. Chtěl znát výsledky našich rodů i jednotlivců a také nás odměnil. Avšak vše se změnilo, když Paul Atreid obvinil Feyda Harkonnena ze zabití svého otce, ke kterému došlo hned ráno, ale dosud nebyly žádné důkazy. Paul vyzval Feyda a souboj na život a na smrt. Po dlouhém boji nakonec zvítězil a spolu s Fremeny sesadili nespravedlivého imperátora a jmenovali nového – Paula Atreida. Pak již následoval přesun Gildou zpět na Zemi a příprava na odjezd do Prahy.
Hry
Sraz nám všem perfektně vyšel a to včetně slunečného počasí ve dne a hvězdného nebe v noci. Doufáme, že se všem líbil a na dalším se sejdem v květnu. Budeme rádi, když přidáte komentáře, abychom znali vaše názory.

Zde se můžete podívat na fotografie ze srazu

Ahoj Irena a Láďa

7 thoughts on “Zimní sraz – „Planeta Arrakis“

  1. Káča says:

    Musím se k té chvále přidat, myslím, že to byl opravdu moooooc povedený sraz (se vším všudy).
    A taky chválím za Pakobal 🙂

  2. Irena says:

    To spíš my děkujeme vám, vy jste udělali super atmosféru mezi dětma a děti byly taky fajn. Snad se to líbilo i jim, bohužel ohlasy dětí tu nejsou 🙁

  3. aleš says:

    jo děkuju za srázek láďovi a irče a taky všem.Bylo to fakt super.povedený.

  4. White Rabbit says:

    No sraz byl naprosto super 😉 a ještě suprovější jsou fotky z něj 😛

  5. michnzee says:

    Ahoj! strašně mě mrzí, že jsem nemohl odjet na tento sraz, už od příprav vypadal, že bude velmi vyvedený. Bohužel jsme se já, Milan, Bára a Linda, účastnili VDK, takže jsme na vás moc vzpomínaly při seminářích. Když jsem pak koukal na fotografie, které jsem ještě v neděli večer obdržel, musím vás všechny strašně pochválit. Vypadá to bezesporu nádherně! 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..