Na lezecké stěně

[thumb:2749:l]Dnešní schůzka začínala jako všechny ostatní. Jen s malým rozdílem. Zjistili jsme totiž, že nikdo z vedoucích nemá klíče od klubovny. Začali jsme telefonovat na všechny strany a shánět klíče a mezi tím jsme šli vyzvednout zbytek dětí do družiny. Když jsme se pak sešli znova před klubovnou, bylo jasné že klíče teď nejsou a ani nebudou, rozhodli jsme se improvizovat.

Co dělat. Jít ven? To ne, na to nebylo vhodné počasí. A pak Hanka dostala ten skvělý nápad. Jen malý kousek od naší klubovny je v Bořivojově ulici takový malý podnik, kde postavili malou cvičnou lezeckou stěnu (na speciální stěnu jsou přišroubovány pískovcové „chyty“ kterých se chytáte rukama a stoupáte na ně nohama). Tak jsme se rozhodli vyrazit na tuto stěnu.

A tak asi 5 minut po čtvrté se našich 11 dětí vřítilo do tohoto podniku. Nafasovali jsme klíčky od skříněk a na oplátku zaplatili vstup :o) Všichni se převlékli a dalšími dveřmi vstoupili do „dětského království“. Všude na zemi leží měkké žíněnky, takže se člověk nemusí bát upadnout, skočit a vůbec jakkoliv blbnout.

Postupně se všichni rozutekli a začali zkoušet lézt po stěnách a my vedoucí jsme měli co dělat, abychom je zvládli uhlídat. A když už všichni začali být hodně dobří, rozhodli jsme se uspořádat malý závod v lezení na čas. Vybrali jsme si na stropě jeden takový pěkný chyt a to byl cíl.

[image:2748:c]

Jeden po druhém všichni šplhali jako o život… Někomu to šlo úplně samo, někdo šplhal pomaleji, ale důležité nakonec bylo to, že každý překonal svoje možnosti případně i strach. Úplně nahoru totiž vyšplhali úplně všichni. Někdy později tady i budou výsledky.

[image:2747:c]

A pak už byl čas vyrazit do tělocvičny. Tam jsme se rozehřáli nejoblíbenější hrou snad všech generací – vybíjenou všichni proti všem. Potom jsme se přesvědčili, jak jde dětem házení tenisákem na kuželky a trochu pocvičili postřeh tím, že se snažili najít po tělocvičně schované míčky. No a vzhledem k tomu, jak rychle čas utíkal, už nám zbyl jen čas na to zahrát si mrazíka a bacily.

Máťa

PS: Pokud by někdy náhodou nebylo úplně super počasí a vy jste nevěděli co s volným časem, můžete vzít své ratolesti na hodinku na lezeckou stěnu. Nestojí to moc peněz: děti 30,- a dospělí 65,-Kč a za další dvacku vám i půjčí speciální lezecké boty „lezačky“.

3 thoughts on “Na lezecké stěně

  1. Aleš says:

    na to , že to byl náhradní plán se to povedlo i dětem se líbilo tak neni co řešit

  2. Denda says:

    Jj povedl Hani, myslím že to bavilo i děti:-) a určitě by sme tam mohli ještě někdy zajít i když klíče budou:-)

  3. Hanička says:

    Jo byl to sice operativní nápad ale taky myslím že se mi povedl!!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..