Noční dobývání základny

Naši instruktoři se zúčastnili Letní táborové školy (LTŠ) Kamenec 2006. Velice zajímavou hrou bylo noční dobývání základny. Pro naše stránky se o své dojmy podělil Aleš Dostál.

Když se setmělo, vyrazili jsme všichni v tmavém oblečení ke společnému bodu, ze kterého jsme začínali tuto hru. Na místě jsme si chvíli vyprávěli a po hvizdu Márovy píšťalky jsme se vydali dobývat základnu. Já se vypravil s Jeníkem a Pavlem. Šli jsme potichu kolem plotu opuštěného starého domu. Přikrčili jsme se za stromem a v tom přes louku přeletěl paprsek světla. Počkali jsme až zhasne a vydali se po čtyřech mokrým polem.

Pavel odpadl, a tak jsme se já s Jeníkem plazili skrz křoví, maliní, větve a mokrou hlínou dál sami. Několikrát těsně okolo nás prolétl opět paprsek světla z baterky vedoucích, avšak nikdy nás nezasáhl. Kdo byl zasažen paprskem, byl mrtev a nemohl tak splnit svůj hlavní úkol, tj. zhasnout svou svíčku u stanu.

Po náročné cestě jsme byli s Jendou asi tak 3 metry od stanu se svíčkou, když hvizd píšťalky protrhnul tichou noc. Hra byla ukončena. Sešli jsme se u stožáru. Vedoucí zhodnotili celou hru a my jsme přidali své komentáře a připomínky. Poté jsme pozhasínali zbytek svíček a odebrali se ke spánku.

Byla to super hra, na kterou rád vzpomínám.

Aleš Dostál, 16. oddíl Geo, 147.PS Galaxie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..