První táborový víkend

Počasí nám zatím přeje. Nejsou tropická vedra, ani neprší. Doufáme, že to nějaký čas vydrží – aspoň na zítřejší výlet. Komáři se zatím také drží v mezích dobrého chování.
V sobotu jsme skoro do pěti odpoledne čekali, až nám předchozí tábornická parta předá celou základnu. I tak jsme po nich museli chatičky pořádně uklidit, vedoucí kvůli tomu nestíhali vybalit materiál a osazenstvo kuchyně si také užilo své. Teď už je to nejhorší za námi a i ty večerní špagety se stihly včas a všem chutnaly.

Večer proběhlo slavnostní zahájení tábora. Vylosovali jsme si názvy oddílů a družin. Složili jsme také přísahu člena vědeckého centra Galaxie. To vše můžete vidět na prvních fotografiích.

První noc na táboře proběhla klidně, šumění blízkého splavu nás krásně uspalo. Na předchozí základně v Bojanovicích nám k probuzení stačilo pustit muziku do reprobeden vystrčených z okna klubovny vedoucích. Tady je to trochu horší. Základna je veliká a k tomu ta hučící „Niagára“ 🙂 Když se potřebujeme svolat, musí svolávatel pěkný kousek popoběhnout.

[flashvideo file=“https://www.147.cz/wp-content/uploads/2009/08/video-brezina.flv“ image=“https://www.147.cz/wp-content/uploads/2009/08/brezina-video-screen.jpg“ /]
Video: pohled na vjezd do základny (vpravo) ze železničního mostu. Zvuk v pozadí je splav 🙂

Neděli jsme strávili výrobou znaků družin – tzv. standart, které jistě brzy uvidíte na fotkách. Všechny jsou velmi povedené. Zahráli jsme si pálkovanou (něco mezi basebalem a kriketem), vyzkoušeli místní pramicovou flotilu a odpoledne jsme si po základně pořádně zaběhali v netradičním znalostním závodě. Při něm jsme odpovídali na otázky umístěné na deseti (od sebe docela vzdálených) místech na základně. Fór byl v tom, že jsme se dozvěděli vždy jen jedno místo a další umístění nám prozradili vedoucí zase na startu. Díky tomu jsme vypadali jako včely, které létají ven z úlu a zase zpět. Celkem mazec.

Začátek obce Březina
Trochu oprýskaný začátek obce Březina 🙂

Pokud vás zajímá náš jídelníček, tady je: ráno chléb s máslem a meruňkovým džemem, k obědu rizoto a k večeři vepřový guláš s kolínkama. K svačinám byla rajčata a odpoledne banány.

One thought on “První táborový víkend

  1. sharkaspol says:

    Naši milí, Viktorko a Šimone, pořád na Vás myslíme, Vaši vedoucí píší na internet podrobné zprávy o každém Vašem dni na táboře, je to pro nás dost zajímavé, z fotografií vidíme, že jste v pohodě a s úsměvem. S tátou se máme dobře, přes den pracujeme a večer trajdáme, zítra přijede ještě s kamarádem Andrea z Itálie, škoda, že nejste doma, moc se na Vás těší, jedou na motorkách tak doufám, že opatrně. Napište první pohled nebo Viki může namalovat obrázek. Mějte se krásně a AŤ NEPRŠÍ!!! přeje máma a táta

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..