Den 8. – Expedice Černobyl, den druhý

Ráno jsme se vzbudili ve městě Pripjať, kde nám ředitel elektrárny oznámil, že shání nové zaměstnance do elektrárny, kteří ale musí nejprve projít výběrovým řízením. Do té doby nám byl přístup do elektrárny odepřen. Dopoledne jsme pod vedením armády dokazovali naší fyzickou zdatnost v disciplínách na jednotlivce.

Po dopoledním bloku nás ředitel pochválil a slavnostně otevřel přístup do závodní jídelny a do jaderného reaktoru. Vzhledem k tomu, že nás večer čekal jeden z testů reaktorů, bylo potřeba abychom si doplnili i znalosti odborné.

V odpoledním bloku jsme tedy po sekcích hráli chemické pexeso na prvky a značky, učili se, jak nakládat s odpadem, a to nejen tím jaderným a procvičili si případný útok na USA. V průběhu odpoledne jsme rovněž podívali do velínu, z kterého byl celý reaktor řízen. V této místnosti jsme nalezli předmět, který vypadal, jako podstavec pod krystal, který jsme chtěli zničit. Napadlo nás tedy, že ho tam vložíme a necháme ho zničit jaderným výbuchem. Bohužel ale inženýři krystal objevili a zabavili a my se přesunout nemohli.

Před večeří byly naše nabyté znalosti prověřeny vědomostní hrou na sekce. Po absolvování celého dne jsme byli přijati do pracovního poměru na zkušební dobu a naším prvním úkolem bylo směnit správné díly reaktoru na stanovištích a plán reaktoru sestavit. Po vyhlášení vítězné směny se nám podařilo odměnu směnit s jedním vojákem za náš krystal. Protože se už blížil čas provádění testu reaktoru, bylo na čase se co nejdříve vrátit zpět do naší doby. Lstí jsme tedy krystal opět vrátili do stojanu a za zvuků sirén se rychle přesunuli. Přesunuli jsme se tedy ještě před samotným výbuchem, jsme tedy všichni v pořádku, a dokonce se nám podařilo i splnit úkol a krystal zničit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..