Jarní sraz – nahlížení do Japonské kultury

P1050075Tento víkend jsme vyjeli do Horních Krut na jarní sraz. Naším tématem bylo anime a manga. Počasí nám přálo, tak jsme mohli strávit parádní víkend plný her jen a jen venku a v přírodě.

Poznali jsme se různé druhy anime (čarodějky, obří roboti a samozřejmě i Pokemoni) i mangy. Vyzkoušeli jsme si naše dovednosti s hůlkami, proměnu v čarodějku (všechny unikly plamenům) na vlastní kůži i skládání obřího robota.

Mimoto jsme se trénovali na bojovníky ninja. Mrštnost, rychlost, nenápadnost, to vše jsme nemohli vynechat. I na vrhací nože došlo. Jako odměnu za perný den jsme si večer opekli buřty u ohně.

Věděli jste, že nejpopulárnější sport v Japonsku je baseball? V neděli dopoledne jsme si zahráli pálkovanou, jako naší skromnou menší verzi.

Víkend se povedl a všichni si ho užili. Dozvěděli jsme se něco o Japonsku a různých druzích anime, vyzkoušeli si nakreslit vlastní mangu a zvládli bez obtíží dokončit velký závod s úkoly po okolí. Na konci byli všichni tak vyčerpaní, že v autobuse jsme popadali jako zralé hrušky a spali až do Prahy.

Na fotky se můžete podívat zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..