Scarabeus online – rozhovor s Kubanem

Dnes přinášíme první z celé řady rozhovorů s našimi vedoucími a instruktory. Pro začátek se vám v malém interview představí hlavní vedoucí skupiny Kuban.DSC_0142

Vzpomeneš si na etapu na táboře, která se ti nejvíc líbila?

Těch je. Rozhodně všechny přesuny do Říma – Julius Caesar, Spartakus, Tarquinius Superbus, Caesar v Galii. Pak východní civilizace – Maurové, Mezopotámci, ale i Japonsko a Monglosko. Nicméně, Řím u mě vede.

Stalo se někdy, že jsi se na táboře opravdu bál?

Určitě někdy taková situace nastala, ale asi jsem ji vytěsnil z paměti. S odstupem času si člověk stejně pamatuje jen to dobré.

Se kterou kategorií dětí si nejvíc rozumíš?

To je dobra otázka 🙂 Asi to záleží na tom, jak staré děti mám v oddíle. Když jsem měl ještě Antares, tak jsem si nejvíce rozuměl se staršími. Teď, když máme Asterion, tak mě to naopak táhne více k těm menším.

Máš na skupině svého největšího kamaráda? Kdo to je?

Nejsem natolik odvážný, abych tvrdil, že mám jednoho největšího kamaráda. Tím bych totiž musel vyloučit mnoho lidí, které mám také rád. Spíš bych řekl, že mám rá d všechny a s některými jsem si bližší, díky tomu, čím jsme prošli.

Co ti skupina dala a co vzala?

Hehe, to je asi hodně oblíbená otázka. V podobných rozhovorech se vždy objeví. Takhle nad tím tak nepřemýšlím, nepoměřuji výdaje a zisky. Vše, co skupině obětuji, dělám rád a dobrovolně. Kdyby mi to vadilo, tak bych na skupině už asi nebyl. Nicméně, práce s dětmi (a teď obzvláště s novým oddílem) a naše parta vedoucích dokáže vyvážit lecjaké těžkosti.

Jaké je tvé oblíbené jídlo a které jídlo opravdu nikdy nevezmeš do úst?

Rád poznávám nové. Takže se snažím nevracet se příliš často k věcem, které už jsem jednou zažil, ale ujíždím na italské kuchyni. To bych mohl každý den. A věc,kterou už nikdy (snad) nevezmu do pusy, to bohužel nevím, jak se jmenuje. Byla to taková bílá hmota. Na první pohled to vypadalo, jako mozzarella, ale chutná to jako když smícháte odstředěné mléko s odtučněným sýrem a light tvarohem. Prostě nepoživatelná bílá hmota, která se hodí akorát tak k trestání milovníků masa.

Jaký je tvůj nej, nej, nej film?

Star Wars, co tam máš dál?DSC_0389

Jakou školu právě studuješ, případně kde pracuješ? A jsi tam spokojený?

Dokončuji magisterské studium angličtiny a pedagogiky na pedagogické fakultě Univerzity Karlovy. Je to zajímavé, někdy dokonce i přínosné, ale už abych byl pryč. K tomu ještě učím literaturu v Ústavu jazykové odborné přípravy při UK. To mě velmi baví, protože se mohu věnovat literatuře a probírat jí se studenty.

Máš nějaký rituál nebo talisman, který ti přináší štěstí?

Jsem rád za každé ráno, kdy se probudím.

Kdyby ses mohl vrátit v čase a vybrat si v jaké době by jsi chtěl žít, kdy a kde by to bylo?

To je složitá otázka. V historii je tolik zajímavých epoch a civilizací, že bych k tomu potřeboval mnoho životů, abych to vůbec mohl všechno poznat. Asi bych nejdříve začal prozkoumávat záhady, které nedají vědcům spát – jak stavěli pyramidy a k čemu byly, co je pravdy na legendě o trojském koni, jak žili Mezopotámci, jak Mayové došli ke svému kalendáři, k čemu byl Stonehenge a podobně. Takže převážně asi starověk.

Věříš na mimozemšťany?

Neoznačil bych to za mimozemšťany, protože to v sobě má hanlivý, fantaskní nádech hodící se spíš pro typ lidí, kteří sledují drby ze života “celebrit”. Spíš bych řekl, že věřím, že vesmír je příliš velký a příliš starý na to, abychom v něm byli sami. Určitě by bylo zajímavé poznat někoho dalšího, ale postupovat musíme opatrně.

Díky za rozhovor.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..