15. DEN – KALOKAGHATIA

P1120190Den Kalokaghatii byl zahájen velkou módní přehlídkou vedoucích v duchu recyklace. Děti se tak mohly inspirovat na další den, kdy je bude čekat podobný úkol.

Ráno po snídani a úklidu jsme se sešli na nástupu, vyvěsili vlajku Kalokaghatii a dozvěděli jsme se, co nás bude celý den čekat. Letošní uměleckovýtvarný den bude zaměřen na výrobky pouze z recyklovatelného materiálu, takže jsme vyráběli šperky z plastových lahví kroucených nad svíčkou, papírový scrapbook, quillingové kytičky a zvířátka, šperky z kovu a růže z obalů od vajíček. Všechny děti se překonaly a vyrobily šperky, které bychom se nestyděli opravdu nosit.

Mezi výtvarnými činnostmi jsme si zahráli v lese „Zrnka moudrosti“, kdy děti vybíhají do lesa a hledají cedulky s textem, který si musí zapamatovat a v cíli doslovně přeříkat. Všechny texty se samozřejmě týkaly třídění odpadu a znalostí na toto téma.

Před obědem jsme si také začali připravovat oděvy na večerní módní přehlídku sekcí, komentované slovo a hudbu.

Po obědě jsme si vystřídali činnosti, aby si každý vyzkoušel práci alespoň se dvěma materiály. Poté jsme si zahráli turnaj ve shazování trojnožky a nejmladší v hledání obrázkové mřížky.

Po večeři nás pak čekala velká galapřehlídka. Každá sekce si připravila módní přehlídku a některé dokonce motivovanou, například svatební kolekci, plážovou, princezny a rytíři, evoluce nebo povolání. Všechny obleky byly opravdu dokonalé a stojí za zhlédnutí ve fotogalerii. Po předání odměn nejlepším výtvarníkům, jsme si prohlédli v galerii všechny vyrobené šperky a pak správně zrecyklovali oděvy.

Během Kalokaghatii se ještě odehrála akce s naším cestovatel, kdy přišel sám ke spodní bráně a opět nám předal dopis, kde bylo místo dalšího přesunu a doba. Tentokrát nás čeká opravdu velmi náročná expedice, na kterou se začneme hned zítra připravovat.

Nechte se překvapit…….

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..