Zálesácký sraz

P1000571

Po příjezdu jsme rovnou začali se zálesáckým výcvikem, čekala nás stavba víkendového přístřeší – stanů. Někdo byl šikovnější a někdo méně, ale nakonec měl každý kde složit hlavu. Následoval sběr dříví na oheň a založení ohniště.

Večer jsme se po příchodu čtyř školitelů rozdělili do tří družinek. A vymysleli jsme si jména: Delfíni, Spolek Beta, Gumídci. Zároveň byly děti rozděleny do čtyř specializací a to: průzkumník, střelec, zdravotník a spojař. Byly rozdány kapesní pomocné knížečky, kde každá specializace měla vypsané své dovednosti. A nastal prostor na vysvětlení a zdokonalení se v daných oblastech. Každá specializace si u ohně již nějakou dovednost na soutěž vyzkoušela.

V sobotu od rána probíhal výcvik v jednotlivých disciplínách: Vyzkoušeli jsme si mapové značky, lanovou dráhu, stavbu stanu, střelbu z fotopušky, střelbu ze vzduchovky, foukačku, azimutové kolečko a mnoho dalších. Za každou soutěž jsme získávali body pro svoji družinku, které jsme si lepili na nástěnku, abychom věděli průběžný stav.

Večer po večeři proběhla křížová palba a následoval přesun k ohni. Od ohně jsme postupně odcházeli na bojovku, kde jsme chodili po odrazkách a slyšeli nějaké podivné zvuky z lesa. Všichni jsme prošli, a každý jsme zase o trochu statečnější. Po bojovce následovala večerka.

Druhý den ráno po snídani pokračoval výcvik a zkusili jsme si pochodové značky, morse vysílanou pomocí praporků, uzlovou štafetu, střelbu z luku. Dopoledne uběhlo rychle a byl čas na oběd. Po obědě nás čekalo balení, bourání stanů. Po uklizení celého tábořiště přišlo konečně vyhodnocení. Rozdělili jsme si odměny a nášivky za sraz. Nasadili batohy na záda a vydali se na nádraží.

Víkend se povedl a zase jsme o něco chytřejší.

Můžete se zatím alespoň potěšit fotkami, které naleznete zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..