Ledová Praha – klub Kosmík

Tuto sobotu se opět sešel Klub Kosmík. Během celého dne jsme navštívili mnoho zajímavých míst, udělali mnoho dobrých skutků a skvěle jsme se u toho bavili.

Sešli jsme se již v 10 hodin a zatímco mnozí opozdilci ještě spinkali, my už jsme debatovali o naší trase v klubovně. Nakonec jsme se sešli ve velkém počtu, pět dětí a dva dospělí. Řekli jsme si, že už asi nikdo nepřijde, a proto jsme započali naši dlouhou cestu skrz Prahu.

1391255619930          Někteří z nás se rozhodli, že chtějí být u naší první zastávky, Pražského Hradu, co nejrychleji, a proto není divu, že jsme jim nestačili, oni ovšem nevěděli co je čeká na Hradě. Byly to schody, dlouhé schody, ze kterých je později začaly bolet nožičky. Začali jsme u Zlaté Uličky, kde jsme si prohlédli mnoho malých domků a velkou expozici brnění. Zamířili jsme také do Daliborky. Byli jsme překvapení, když jsme tam našli sbírku mučících nástrojů, a o to víc jsme byli zděšeni při pomyšlení na to ,jak je někdo používal. Poté jsme se podívali na střídání hradní stráže, někteří z nás byli touto profesí opravdu fascinovaní, jiní ovšem ne. Sešli jsme hradní cestou k tramvaji a vydali se na další dobrodružství.

Došli jsme před budovu Lego muzea. Když nás vypustili do tohoto Království, všichni byli nadšení, hlavně ti mladší z nás. Když jsme si postavili něco malého z těchto kostiček, šli jsme si prohlédnout muzeum, kde nás zaujala hlavně expozice Star Wars – hvězdných  válek. Když jsme se dostali ven, dali jsme si pauzu na svačinu, a potom byli svědky toho, že občan bez domova snědl naší vyhozenou, nedobře chutnající svačinu. S velkým smíchem jsme pokračovali za čokoládou.

V muzeu čokolády nás přivítala paní průvodkyně, která nás provedla celým muzeem a vysvětlila nám, jak se vyrábí kakao z bobů. Nejvíce nás ovšem zaujala malá ochutnávka, před kterou jsme shlédli i výrobu této lahodné pochoutky, pralinky. Je to tajná receptura, a proto Vám nemohu prozradit z čeho se pralinka dělá.

Naše cesta se již chýlí ke konci, ale stojí před Námi to nejvyšší, co jsme dnes mohli vidět, Žižkovská televizní věž. Po cestě se k naší početné skupině přidal jeden ospalec, tedy spíš ospalkyně. Společně jsme vyjeli výtahem do devadesát dva metrů vysokého  4.patra a odtud jsme dohlédli na všechny okraje Prahy. Někteří zahlédli i svá obydlí. Pohodlně jsme se usadili na pohovku a někteří z nás dokonce seděli i v houpající se kopuli, neodradilo je ani to, že kopulí bylo málo, a tudíž museli  dlouho čekat než se některá z nich uvolnila. Když jsme se dokochali výhledem, sjeli jsme výtahem dolů a šli do klubovny.

V klubovně jsme zhodnotili dnešní den a zahráli si pár her. Všichni hodnotili dnešní den skvěle. Postupně si po nás chodili naši opatrovníci a když už odešli všechny děti, tak jsme zamkli klubovnu a ukončili tak dnešní Klub Kosmík. Pokud byste  si s námi chtěli také užít trochu té zábavy, zahrát si pár her a poznat nové kamarády, tak se na Vás těšíme v sobotu 1.3. ve 14 hodin.

Článek napsal Vašek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..