Zpráva z redakce Stopařova průvodce po Galaxii

Přináším vám nejžhavější novinky o dobrodružství 147. PS Galaxie v redakci nejúspěšnější knihy ve vesmíru. Co se z počátku zdálo jako obyčejný nábor nových stopařů a dopisovatelů se znenadání změnilo ve zcela neobyčejné a nefalšované dobrodružství se šťastným koncem.

Ukazálo se, že na Alfe Centauri na nástěnce odborů pro plánování hyperprostorvé dopravy opět visel nový dopravní plán pro ještě větší hyperprostorovou dálnici než Vogoni plánovali. Proto nás v redakci navštívil Prostetnik Vogon Jelc, který nám oznámil, že za několik dní měla být Země zničena.

Na Zemi nedávno přestěhovaná redakce Stopaře s tím pochopitelně nemohla souhlasit a Arthur s Fordem a Zafodem se ihned vrhli do vymýšlení plánu na záchranu Země. Než vymysleli plán, jak Vogony přimět nevšímat si naší planety, testovali nás v nejrůznějších stopařských dovednostech; testovali naší paměť, slovní zásobu, schopnost dedukce a orientaci v převráceném prostředí.

Plán nakonec vymysleli. Byl krásný svou jednoduchostí. Vogoni totiž nesnáší vše krásné, a proto jsme uspořádali festival krásného umění. Rozjaření tímto briliantním nápadem jsme se stihli odpoledne řádně skoulovat. I soutěž o nejvyšší sněhovou stavbu jsme stihli.

Večer přišel čas pro megakoncert. Představení zahájil Prostetnik Vogon Jelc četbou své básně. Naštěstí byla krátká, a tak jsme nedoznali větší újmy, ačkoli některým z nás se udělalo při poslechu mírně nevolno. Po Vogonovi jsme přišli na řadu my s našimi vystoupeními. Plán fungoval do nejmenšího detailu. Vogon Jelc byl naším představením tak znechucen, že se rozhodl ze Země ihned odletět a na odboru pro plánování hyperprostorové dopravy zařídit obchvat kolem naší planety, aby s ní nikdo nepřišel do styku.

My jsme si oddechli a protože jsme měli ještě čas do večerky, zahráli jsme si Riskuj částečně i s vesmírnou a stopařskou tématikou.

Neděle se nesla ve znaku oddechových her a kratochvílí. Když bylo nebezpěčí zažehnáno, neměli jsme důvod ke stresu.

Od redakce Stopaře jsme si vysloužili uznání za pomoc při záchraně Země. Už se těšíme až nás pozvou do redakce příště. Zdá se, že s nimi se nudit rozhodně nebudeme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..