Info pro skupiny předběžně přihlášené na Pražský sraz

Ahoj všichni,


někdo možná víte, někdo možná nevíte, ale v termínu od 19. do 21. května tohoto roku pořádáme v Malé Hraštici Sraz pražských pionýrských skupin a oddílů s podtitulem Časem bez Hranic. Jelikož se nějakým způsobem stalo, že někteří zájemci nedostali informace mailem i když jsem je všem posílal, budu vše postupně zveřejňovat i tady. V následujícím článku tedy všichni zájemci o účast na tomto víkendu naleznou základní a potřebné informace.

Tahle akce se opravdu bude konat v Malé Hraštici jak bylo uvedeno v předešlých materiálech. Pro ty, kteří tam ještě nikdy nebyli … Jedná se o louku více-méně uprostřed lesa, takže bydlet budeme všichni pod stanem. Komfort je čistě na vás, co si přivezete. Při dodržení bezpečnostních pravidel si bude moci každá skupina či oddíl udělat vlastní ohniště (které při odchodu po sobě zahladí).

Přímo do Hraštice jezdí vlak s jedním nebo žádným přestupem. Od nádraži je to ještě kousek cesty, takže doporučuji dobře zabalit věci do batohů 😉

Cena již byla stanovena a může být dvojí:


170, – v případě, že si jídlo zajistíte sami vlastními silami


300,- v případě, že využijete centralně připraveného stravování – So – snídaně, oběd, večeře; Ne – snídaně a oběd


– v obou cenách je zahrnutý pitný režim – něco teplého k snídani a v případě špatného počasí i přes den na zahřátí, jinak nekonečný proud něčeho studeného (voda se šťávou).

!!! doprava není v ceně – jak už jsem psal, do Hraštice jezdí vlak nebo pokud budete mít zájem, zajistíme vám autobus Praha – Hraštice – Praha (v případě zájmu podáme bližší info).

A teď něco málo k programu – opravdu málo, abyste byli všichni aspoň trochu překvapení.

Stěžejním prvkem celé soboty bude samozřejmě Stezka. Poběží se standardně ve dvojicích podle následujících kategorií. Pokud vám děti nevyjdou do kategorie přesně, můžete sestavit věkově nesourodou hlídku, ta však bude zařazena do kategorie posle věku staršího z dvojice. Hlídky by standardně měly být chlapecké nebo dívčí, ale i tohle pravidlo jde porušit. Smíšená hlídka však bude zařazena mezi chlapce.





Rozdělení kategorií:


A. 7-9 let


B. 10 – 11 let


C. 12 – 13 let


D. 14 – 15 let


E. 16 – ? let





Následující stanoviště a kontrolní úseky jsou shodné s pravidly Pionýrské Stezky.



Stanoviště pro kategorie


1. „S“ STAN B – E


2. „PP“ PRVNÍ POMOC A – E


3. „O“ ORIENTACE A – E


4. „L“ LEZENÍ A – E


5. „U“ UZLE A – E


6. „H“ HOD A – E


7. „NR“ NAŠE ROSTLINY A – E


8. „NZ“ NAŠI ŽIVOČICHOVÉ A – E


9. „ST“ STOPY A – E


10. „MO“ MORSE C – E


11. „OH“ OHNĚ A OHNIŠTĚ A – E


12. „VL“ VLAKOVÉ SPOJENÍ C – E


13. „V“ VZDUCHOVKA B – E





Tyto informace o Stezce jsem všem předběžně přihlášeným posílal e-mailem spolu s předlohou přihlášky, kterou byste mohli rozdat dětem. V blízké době vám pošlu závaznou přihlášku pro skupinu nebo oddíl. Termín odevzdání přihlášek je 5.5.2006. Po tomto termínu bude záležet na domluvě a velikosti přihlašované skupiny. Snad pochopíte, že je nutné zajistit správné množství jídla, potřebný počet mobilních WC, odměn a hlavně dát dohromady časový plán a skloubit jednotlivé činnosti.

Jelikož bude celý víkend jistým způsobem motivován (viz název Časem bez Hranic), budou probíhat vedle stezky i různé atypické soutěže pro jednotlivce i oddíly (skupiny), na které si bude možné sázet body a vůbec budou různě oživeny.

Slíbeny byly i turnaje a slib dodržíme – hrát se vude vybíjená a ringo, pokud bude čas, ochota a nálada, můžeme uspořádat i smíšený turnaj vedoucích ve volejbale.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..