Rozhovor se skupinovým kovářem

ErikVážení čtenáři,
než se pustíte do dalšího čtení, vězte, že pro vás tento rozhovor připravil nový člen redakce Skarabea … Matěj Rychlý. A od něj se na vaše monitory dostává rozhovor s člověkem, který je na skupině již velmi dlouho. Je to kovář samouk a všichni, co ho znají delší dobu, vědí, že se s ním nikdy nebudou nudit (v dobrém i zlém). Hraje závodně curling (letos reprezentoval ČR na mistrovství Evropy a skončil třetí) a na skupině má bratra. Ano, už jste ho určitě poznali, je to Erik Šik …

Vzpomeneš si na etapu na táboře, která se ti nejvíc líbila?
Za těch dvacet let co jsem na skupině jich je víc. Hrozně rád vzpomínám na etapy kdy jsem byl na táboře jako dítě. Mé nej… už ale málokdo pamatuje. Jsou to třeba „BOLÍVIE, INKOVÉ, AVANTI, FAWCET (Amazonie), TEMPLÁŘI a CIBA“. Nejlepší expedice byly ty, kde bylo tábořiště.

Stalo se někdy, že jsi se na táboře opravdu bál?
Jako dítě určitě jo. Teď na to rád vzpomínám. Takže to určitě byly bojové etapy, ve kterých po nás někdo šel a střílel. Asi se toho od té doby moc nezměnilo, protože když se dnes zeptáte dětí, tak to cítí skoro stejně.

Se kterou kategorií dětí si nejvíc rozumíš?
Určitě jsou to malé děti. Sice trošku zlobí, ale když je chceš něco nového naučit, tak poslouchají a snaží se. Práce se staršíma je složitější, protože připravit schůzku, aby je bavila, je hrozně těžké.

Erik a děti

Máš na skupině svého největšího kamaráda? Kdo to je?
Kamarádů mám doufám víc, ale většina už na skupině není. Ten nej… je asi Bobík. Asi jsme si spolu vždy nejvíc rozuměli, možná proto, že jsme „bráchové“.

Co ti skupina dala a co vzala?
Dala mi náplň volného času v celém mém dosavadním životě. A raději ani nepřemýšlím, kde bych teď bez ní byl.

Erik a Jana

Jaké je tvé oblíbené jídlo a které jídlo opravdu nikdy nevezmeš do úst?
Mé oblíbené jídlo? Jím vlastně úplně všechno. To co mi teď ale chutná nejvíc, jsou čokoládové muffins a masíčko na grilu, takže už se těším až bude teplo a budu na chatě s přáteli opět grilovat. Jestli něco nemusím, tak třeba vnitřnosti. (játra, ledvina, plíce, žaludek, střeva apod. – pozn. redakce)

Jaký je tvůj nej, nej, nej film?
Nepatřím mezi lidi co by šíleli po nějakém vybraném filmu, ale asi jsou to filmy ve kterých jsou nějaká pěkné auta a/nebo bojové scény. Třeba jako je „Rychle a Zběsile“ nebo „Gladiátor“.

Jakou školu právě studuješ, případně kde pracuješ? A jsi tam spokojený?
Já už jsem dostudoval. Teda alespoň doufám, člověk nikdy neví, co ho potká. A práci co zrovna dělám? Nedá se říct, že by byla mým snem, ale živí mě, už 14 let, takže musím být spokojený, jinak bych to nedělal.

Máš nějaký rituál nebo talisman, který ti přináší štěstí?
Tak to nemám a asi jsem nikdy neměl.

Kdyby ses mohl vrátit v čase a vybrat si, v jaké době by jsi chtěl žít, kdy a kde by to bylo?
Nevím, každá doba má svá pro a proti. Asi jsem rád kde jsem. Ale jinak by se mi líbil středověk. Nějaká pěkná kovárna ve Skotsku.

Díky za rozhovor

Matěj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..