Rychlý Matěj Rychlý

a_fotopuska_Mates.jpgAhoj Sc@r@bisti,

s menším zpožděním přinášíme rozhovor s instruktorem, který sice na skupině není od první třídy, ale zalíbilo se mu u nás a zůstal tu dodnes. Je to člověk, který nezkazí žádnou legraci, ale na jeho smysl pro humor si musíte zvyknout. Asi nejvíc všechny zaujal jeho herecký výkon v pohádce o Buzulínkovi. Dnes na zbrusu nové otázky odpovídal Matěj Rychlý.

Vzpomeneš si na etapu na táboře, která se ti nejvíc líbila?

Jasně. Líbilo se mi víc etap. Nejradši jsem měl etapy kde byl nějaký ten dril. Velmi povedený byl například Řím nebo Vanavara. Líbila se mi tam ta „šikana“. Legie byla taky velmi vydařená. Ale myslím, že vojenské etapy třeba moc nesedí holkám. To my kluci jsme si všichni v dětství hráli na vojáčky, tak nás to prostě baví.

Stalo se někdy, že jsi se na táboře opravdu bál?

Jo, stávalo se mi to často a nejvíc při útocích Černé Růže a bála se vždycky celá naše chatka (na věku nezáleželo). Celkem běžně jsme v noci vymýšleli, jak zabezpečit chatku proti přepadení.

Se kterou kategorií dětí si nejvíc rozumíš?

No, tak teď máme v oddíle prvňáky a ty jsou výborný. Je s nimi strašná legrace, ale taky dokáží pěkně zlobit. Dá se ale říct, že mě žádná kategorie nevadí.

Máš na skupině svého největšího kamaráda? Kdo to je?

Jasně, měl jsem tam hodně spolužáků z nichž tam zůstal jen Hanz Konečný, tak ten je teď můj nejlepší kamarád. Další nemůžu jmenovat, protože mám rád téměř všechny vedoucí a instruktory a mrzí mě, že jich tolik odešlo.

Co ti skupina dala a co vzala?

Skupina mi dala spoustu legrace a zábavy. Snad nikdy jsem se na skupině nenudil. Hodně moc kamarádů. Skupina mi snad nevzala nic. Bere mi jen trochu času, který si stejně užiju. Takže je to takový skvělý obchod: Dodám čas a dostanu zábavu.

Jaké je tvé oblíbené jídlo a které jídlo opravdu nikdy nevezmeš do úst?

Moje nejoblíbenější jídlo jsou palačinky se špenátem od mého taťky, který je asi nejlepší kuchař u nás v rodině. Jo a taky miluju všechno co mi uvaří moje babičky. Kdybych bydlel u nich, tak za chvíli neprolezu dveřma.

Jaký je tvůj nej, nej, nej film?

Jednoznačně Pulp Fiction – historky z podsvětí. Viděl jsem ho asi 1000x.

Jakou školu právě studuješ, případně kde pracuješ? A jsi tam spokojený?

Jsem na gymnáziu na Jižním městě. Jsem tam spokojený a rád, protože tam mám přátele. Cokoliv, co se týče nějakého studování nemám moc rád (a kdo taky jo?!), takže bych byl radši, kdyby mi to do hlavy nalezlo samo.

Máš nějaký rituál nebo talisman, který ti přináší štěstí?

Jasně na to sem poměrně úchylnej. Mám medvídka plyšáka. Občas ho tahám s sebou i na srazy. Ani nemá jméno. Jinak mě děda naučil říkat si v duchu: „S pomocí Boží“. Nevím jestli Bůh je nebo není, jenže tohle už mám nějak zažitý z dětství, tak to používám.

Kdyby ses mohl vrátit v čase a vybrat si v jaké době by jsi chtěl žít, kdy a kde by to bylo?

Miluju řecké báje a pověsti, takže někam do antického Řecka, třeba do Sparty. Tam byla poměrně tvrdá výchova a každý měl šanci stát se hrdinou.

Děkuji za rozhovor

Máťa

PS: Nové otázky mi pomohla připravit Petra S., za což jí tímto děkuji.

Scarabeus

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..