Scarabeus přináší rozhovor s Pájou

Ahoj všem čtenářům Scarabea,

Před 14 dny jsme vydali první rozhovor s legendárním šéfredaktorem papírové předlohy našeho časopisu Leecem a dnes jsme tu zase a tentokrát se ptáme na stejné otázky Páji, nejpilnějšího autora článků na stránkách Galaxie. Civilním jménem je Pája Pavel Tůma.

Ahoj Pájo, jak dlouho jsi na naší skupině?

Ahoj. Jo, tak to já nevím, asi budu muset chvilku počítat. Do vlaku jménem Galaxie jsem nastoupil v první třídě na základce, takže 5+8+2+5 = může vám to připadat jako divné počty, ale vychází mi, že se právě vezu devatenáctý nebo dvacátý rok. Bože … to je let …

Jak se jmenoval tvůj první oddíl?

Doufám, že se nespletu, když řeknu že to byla 19. Apollo – už je to dávno. Mimochodem z toho oddílu jsem na skupině zbyl už jenom já.

Jaký byl tvůj oddílový vedoucí?

První na koho si pořádně pamatuju byl Lee, ale předtim jako jiskřičku v první třídě mě vedl tuším Robert Porkert (ale tím si nejsem jistý).

Jaký oddíl vedeš dnes?

Tak nějak více-méně žádný. Letos už jsem dokonce do žádného chodit nechtěl, ale snažím se docházet do 27ičky Akropolis, protože mám pár těch puberťáků docela rád. Až ta skončí, tak už mě u žádného oddílu neuvidíte.

Měl jsi někdy na skupině tajnou lásku? Řekneš nám její jméno?

No jéje, těch asi bylo … jenom nevím jestli byly moc tajné. Jména vám klidně prozradím, stejně většině čtenářů nic neřeknou – Katka Medlínová, Jana Heřmánková, Káča Štolová, svého času i Marie a kdysi asi i Irena … no a s tou úplně nejtajnější teď bydlím 😉


S tou nejtajnější

Přemýšlel jsi nad tím jak se budou jmenovat tvoje děti? Jak kluk a jak holka?

Já děti nechci! No joo, tak jednu holku bych snesl, ale jakékoli dítě opravdu jenom jedno… Nad jménem jsem zatím opravdu nepřemýšlel, ale líbila by se mi Eliška … myslím jako jméno … nebo Andrea. U kluka je to celkem jedno, ať taky zapojí mozek maminka 😀 …

Jaká je tvoje oblíbená kniha?

Tohle je podle mě strašně divná otázka. Oblíbená hra – neřeknu, oblíbená písnička – v pohodě … ale knížka? Ruku na srdce, opravdu někdo může mít jednu oblíbenou knížku, kterou si tak jednou za měsíc nebo aspoň za rok přečte??? Myslím že ne. Já mám oblíbeného autora a tím je Wilbur Smith a pak mě opravdu zaujal Harry Potter. Šestý díl jsem dokonce přečetl z půlky v angličtině a zbytek v češtině, ale pssst, ono to vlastně ještě oficialně nevyšlo 😉

Kdybys mohl cestovat kamkoliv, kam by to bylo?

Vzal bych to asi pěkně dokolečka kolem Země. Jednu vysněnou zemi nemám, ale rád bych se kouknul do Japonska a pak bych chtěl procestovat Ameriku.

Jak si představuješ ideálně strávený víkend?

To záleží na tom, co mu předchází. Pokud týden práce, tak jsem rád, že můžu jeden den z víkendu strávit doma a odpočívat. Ale jinak asi nějak aktivně. Vzal bych batoh, pořádný boty a vylezl na nějakej pořádnej kopec. Sice je to fuška, ale člověk se neskutečně psychicky odreaguje. Ze zkušenosti můžu říct, že jsou na to celkem dobré Vysoké Tatry. Těsně pod vrcholem se mísí strach s pocitem vítězství nad sebou samým.

Co bys popřál členům Galaxie?

Vedoucím bych popřál, aby se naučili brát lidi takové, jací jsou, dětem aby měli dostatečně kreativní vedoucí, kteří by je dokázali na schůzkách pobavit, a všem dohromady přeju, aby nám ta Galaxie ještě nějakou chvilku vydržela.

Díky za rozhovor

Máťa

Scarabeus

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..