Časopis Scarabeus obnoven!

LeeAhoj všichni, co kamarádíte s Galaxií. Po několika letech odmlky jsme se rozhodli vzkřísit náš skupinový časopis Scarabeus (autorem názvu i prvního čísla byl Lee). Život i čas plyne a my všichni žijeme v 21.století. Proto jdeme s dobou a ze Scaraba vznikne e-magazín. Vzhledem k tomu, že redakce zatím čítá pouze dva členy, bude ze začátku obsahovat jedinou rubriku a to „Intervijů“ (rozumněj rozhovor) zatím s vedoucími a později určitě i s ostatními členy Galaxie. Doufám ale, že další rubriky, spolu s jejich redaktory, na sebe nenechají dlouho čekat.

Naše otázky jsme jako prvnímu nemohli položit nikomu jinému, než prvnímu šéfredaktoru Scaraba, Leemu.

Ahoj Lee, jak dlouho jsi na naší skupině?

Ahoj, na skupině jsem cca od roku 1976.

Jak se jmenoval tvůj první oddíl?

Svá instruktorská léta (i dětská) jsem na začátku trávil u 9. oddílu Atlantis a po roce u 15. Severka, pak už jsem měl od 17 let čistě svůj 19. oddíl (Apollo a později APOGEY). Na začátku jsem jako dítě chodil do oddílu Kondor (číslo již nevím).

Jaký byl tvůj oddílový vedoucí?

Nejprve to byly dvě vysokoškolačky z VŠE – Klára a Ľubica, později Zdena Schwarzerová, instruktoři Robert Porkert, Jana Votrubová a další…

Jaký oddíl vedeš dnes?

Již jen skupinu a tábor.

Lee na táboře jako Richard Lví srdce

Měl jsi někdy na skupině tajnou lásku? Řekneš nám její jméno?

Měl. Několik. První byla Jana Votrubová. Ale to už asi nikomu nic neřekne. Já byl v 5. třídě a někteří z mých kolegů vedoucích nebyli ani na světě.

Přemýšlel jsi nad tím jak se budou jmenovat tvoje děti? Jak kluk a jak holka?

Lee a Lee, to budou jejich 2. křestní jména. Ale jinak se mi dneska líbí asi jména Tobiáš a Sarah.

Jaká je tvoje oblíbená kniha?

Těch je celá řada. Např. „Foucaltovo kyvadlo“ od Umberta Eca, „Dobrá znamení“ od Terry Pratchetta, „Největší z pierotů“ od Fr. Kožíka, „Jonathan Livingstone Racek“ od Richarda Bacha…

Kdybys mohl cestovat kamkoliv, kam by to bylo?

Jéjej! To bych se ucestoval. Stále mám co objevovat – doma i v zahraničí. Asi bych se rád vydal na Nový Zéland, také na Kubu, do Portugalska… a ještě znovu do Jižní Ameriky.

Jak si představuješ ideálně strávený víkend?

No, samozřejmě na skupinové akci, ale jinak asi nejraději při pěkném počasí na toulkách objevovanou krajinou nebo Prahou (stále nalézám nová a neuvěřitelně zajímavá místa).

Co bys popřál členům Galaxie?

Aby si během svého pobytu v naší Galaxii dokázali otevřít oči, srdce a duši. Aby získali touhu po poznání a objevování nového. Aby z nich vyrostli správní chlapíci a děvčata – dobří lidé, kteří se jen tak neztratí. Aby i oni jednou kus získaného dokázali předat dál.

Díky za rozhovor

Máťa

Scarabeus

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..