Den 9. – Expedice Skotsko II.

Ráno ve Skotsku jsme začali typickou skotskou snídaní – ovesná kaše s ovocem a medem. Vydatně posilněni jsme se vydali cvičit na válku za nezávislé Skotsko a také jsme dohráli Higland Games, které jsme nestihli večer.

Dopoledne jsme se vydali do bitvy o hrad Methven, ale po cestě nás zastihla anglická patrola, s kterou jsme svedli boj. Angličané však byli v přesli a Bruce zavelel k ústupu. Protože nás bylo moc na provádění rychlých útoků na anglické vojsko, rozhodl se Bruce rozdělit nás na dívky, které odeslal pod ochrannou svého bratrou Neila do města Kildrummy a chlapce, s kterými se vydal dobít další anglické ležení.

Po cestě do města bohužel dívky přepadl Edward I. s vojskem, Neila zabil a dívky uvěznil v jídelně. Po neúspěšných výsleších je opět propustil. Naše silné Skotky neprozradily, kde se Bruce skrývá a co má v plánu.

Chlapci mezitím v lese porazili anglickou hlídku a dokázali jednoho vojáka zajmout. Od něj se dozvěděli, že král Edward I. dívky zajal. Bruce se vydal do Kildrummy naše holky osvobodit. Když ale do města dorazil, dozvěděl se, že král Edward I. zemřel a právě se chystá korunovace Edwarda II. králem. Bruce přijal pozvání a společně s dětmi byl svědkem ceremonie. Po něm však odmítl korunovaci uznat a společně se Skoty a dětmi Angličany vyhnal z města.

Po obědě jsme si zahráli jednu hru a už byl čas vydat se do další bitvy. Tentokrát jsme se vydali dobít hrad Stirling. Bitva byla úspěšná a Angličani naší armádě kladli jen symbolický odpor. Po cestě zpět do tábora jsme dostali zprávu, že král Edward II. vyrazil dobít Stirling zpět. Bruce nelenil a rozhodl se Edwardovu armádu nečekaně přepadnout. To se nám zdařilo a angličany jsme zahnali.

Vrátili jsme se zpět do tábora, kam dorazil král Edward III. (Edwarda II. totiž mezitím zabili jeho vlastní šlechtici), který ale přišel v míru a nabídl Bruceovi příměří. Oba králové následně stvrdili svým podpisem a pečetí nezávislost Skotska na anglické koruně.

Po ceremoniálu následoval jarmark, během kterého děti soutěžily ve středověkých disciplínách jako hod za sebe na cíl, běh s dřevcem na kroužek, hod kroužků na tyč, zakousnutí se do visícího jablka a další. Za soutěže získávaly libry, které mohly utratit v krčmě za zeleninu nebo u lazebníka za účesy, manikůru a další zkrášlovací procedury. Během jarmarku jsme zjistili, že král Edward III. byla osoba, kterou jsme s expedici hledali. Kontaktovali jsme ho a on nás zavedl za tajemným Leviathanem, který nám po krátkém přesvědčování přislíbil pomoc s opravou jedoho ze čtyř základních pilířů vesmíru.

Po rituálu jsme se tedy mohli konečně přesunout zpět do naší doby a nechat Skoty oslavovat tvrdě vydobitou nezávislost. Za Skotsko!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..