Příměstský tábor – Lovci pokladů

Poslední týden prázdnin jsme si zpestřili příměstským táborem, kde jsme se vydali na dobrodružnou cestu za pokladem. Jako lovci pokladů jsme se skutečně osvědčili a poklad našli. Nalezení ale předcházela řada událostí, jak to vše bylo? Čtěte dál. 

V pondělí, v náš první den, jsme se sešli v klubovně, kde nás navštívil lovec pokladů a nabídl nám možnost účastnit se jeho výpravy za pokladem. Být lovcem pokladů ale není jen tak, nejdříve jsme si vyrobili jednotný oděv a následně jsme se procvičili na případnou cestu do hor. Správný dobrodruh přece musí být připraven na všechno! A tak jsme vyrazili do parku Gutovka, kde jsme prolezli místní lanové centrum. 

Druhý den jsme strávili v přírodě. Vydali jsme se do Točné, kde jsme prošli Keltskou naučnou stezku. O zábavu nebyla nouze. Stezka byla plná zajímavostí o dané lokalitě a nechyběly ani interaktivní prvky v podobě her, dokonce se z nás na chvíli stali archeologové! Velký úspěch mělo u dětí i dětské hřiště U Letiště, kde jsme měli možnost si prohlédnout letadla i zahrát spousty her na přilehlé louce.  

Ve středu nás čekala tradiční návštěva aquaparku Šutka, kde jsme si ozkoušeli, jak zdatní jsme plavci. Celý den v bazénu jsme si náramně užili. Mezi nejoblíbenější atrakce patřily zejména tobogány, kde všechny skupinky strávily nejvíce času.  

Čtvrteční den nás čekal výlet do středověké vesničky v Ostré, kde jsme si na vlastní kůži vyzkoušeli, jak žili lidé ve středověku. Platili jsme groši a naučili jsme se různým středověkým řemeslům – rýžovali jsme zlato, vyráběli papír, provaz, mýdlo či svíčku. Měli jsme možnost vyzkoušet si razit mince, ušít měšce, vyrobit loutku, či brkem opsat knihu, a dokonce jsme si i mohli zastřílet z luku! A před odchodem jsme si ještě osladili den palačinkou.  

Poslední den jsme strávili v pražské zoo, kam nás zavedla vodítka, co jsme v průběhu týdne nasbírali. Úkol dne byl jasný! Museli jsme najít poklad a dokázat, že jsme skuteční lovci pokladů. Poklad jsme ke konci dne skutečně nalezli a navíc jsme si prohlídli mnoho zvířátek. Nejvíce jsme si užili návštěvu lemurů přímo v jejich výběhu, viděli jsme ale i slony, lvy nebo opice. Den se pomalu chýlil ke konci a s ním i náš příměstský tábor. Nezbývalo, než rozdat odměny a rozloučit se. 

Už teď se těšíme na další tábor! Kam se za rok vydáme, co nás čeká? To je zatím tajemství, ale bude to jízda! 

Fotky z letošního tábora najdete zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..