Den 3. – Den sekcí a přesun k Johance z Arku

Třetí den nám začal poměrně dramaticky. Těsně před budíčkem vtrhla do tábora skupinka Ašutů, která nám ukradla vlajku, informatoria a pár dalších předmětů. Nicméně zareagovali jsme rychle, zapískali jsme poplach a Ašuty vyhnali.

Celé dopoledne jsme strávili po sekcích a trochu více jsme se seznámili ve svých družinkách. Nejmenší stavěli v lese domečky. Mladší a starší hráli hry jako ringsbee, městečko Palermo, vybíjenou či hlasitou poštu.

Po obědě se za námi přesunul člen Komise, což je organizace z 300 let vzdálené budoucnosti, která experimentuje s přesuny v čase. Požádal nás o pomoc s navrácením ztraceného vojáka zpět do jeho doby. Prověřili jsme si jeho dobré úmysly a rozhodli se, že mu pomůžeme. Vojáka jsme však nemohli pustit do základny, aby neviděl vymoženosti dnešní doby. Poprosili jsme ho v lese o nácvik lukostřelby, kterou dobře ovládal. Mezitím jsme si zahráli vodní štafetu a řekli jsme si několik informací o době, do které se budeme přesouvat.

Po večeři jsme byli dostatečně připraveni a i s vojákem jsme se přesunuli do roku 1429 n.l. k Johance z Arku.  Po přesunu nás ve městě Chinon přivítal dauphin (následník trůnu) Karel se svou družinou. Krátce poté dorazila do města Johanka z Arku společně se svými věrnými vojáky na audienci u dauphina. Dauphin si prověřil Johančiny čisté úmysly a přislíbil jí vojsko a zbroj na tažení do Angličany obléhaného města Orleans. Bylo již však pozdě na to, abychom vyrazili na tažení, proto jsme byli vyzváni k večerní hygieně a odpočinku. Po audienci se nám podařilo vrátit přesunutého vojáka do blízkosti Johanky, která ho přijala zpět do své družiny. My jsme této situace využili a svolali se na tajnou vědeckou radu. Na té nás překvapil posel se zprávou od Komise, ve které jsme se dozvěděli, že se však ještě nemůžeme přesunout zpět do naší doby. Vzápětí za námi také přišla Johanka. Sdělila nám, že jí svatí prozradili, že nejsme ti, za které se vydáváme a že nás neprozradí, pokud splníme všechny její úkoly. Svou pomoc jsme jí tedy přislíbili a poté se odebrali ke spánku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..