12. Altair na cestě za kamenem mudrců

IMG_8011Předminulý víkend jsme se vydali na dobrodružnou cestu společně s Harrym Potterem. V sobotu ráno jsme obdrželi dopis od samotného ředitele školy čar a kouzel Albuse Brumbála. V dopise nás zval, jako nové čaroděje, do své školy v Bradavicích. Dlouho jsme se nerozmýšleli a tak jsme hned vyrazili na nákupy do Příčné ulice.

Dostat se do ní nebylo vůbec jednoduché. Důležitá byla opatrnost i pozornost, ale nakonec jsme kouzelnou zeď pokořili. Pak přišel ten největší úkol, vybrat si správnou kouzelnou hůlku. A že si nakonec všichni vybrali tu svou vyvolenou. Jejich jádra moci byly nejrůznější, třeba z blesku, dračího ohně, ledu, rohu jednorožce, ale i třeba z piraně (ta byla obzvlášť silná a nebezpečná).

Po nákupech jsme vyrazili na nádraží, kde jsme hledali naše nástupiště. Mudlové nám v hledání moc nepomohli, ale naštěstí jsme potkali kouzelníky, kteří nás dovedli na správné místo. Nikdo z nás nečekal, že se tolik naběháme, abychom se dostali k vlaku, ale zvládli jsme to. Jízda kouzelnickým vlakem byla příjemná a naštěstí ne moc dlouhá.

Po příjezdu do Bradavic nastal slavnostní okamžik, kdy nás moudrý klobouk rozdělil do správných kolejí. Letos byli studenti rozděleni do Havraspáru a Mrzimoru. Pak už následovala velká hostina v podobě výborné polévky a ještě lepších špaget s kakaem a cukrem. Odpoledne nám už začala výuka. Zúčastnili jsme se famfrpálového tréninku, ve kterém si všichni vedli  velmi dobře. Bylo znát, že někteří měli létání na koštěti v krvi, jiní zas měli skvělou mušku při střílení camrálem do obruče.

Po dalších hodinách výuky ale nastal ve škole zmatek. Objevili se hned tři trolové, které jsme se pokusili zneškodnit. Protože naše kouzelnické dovednosti nebyly ještě nejlepší, museli jsme je zneškodnit ručně. Naštěstí se nám je podařilo kouzlem oslepit a pak už to nebylo tak složité. Získali jsme všechnu jejich kouzelnou moc a tak trolové utekli nejspíše do Temného lesa. Bylo nám jasné, že trolové se neobjevili jen tak a rozhodli jsme se, že bude nejlepší, když se pokusíme získat kámen mudrců dříve než Voldemort. Vydali jsme se proto k trojhlavému psovi. Nikdo jsme však neznali kouzlo, díky kterému bychom ho uspali a tak jsme se do toho pustili po svém. Zazpívali jsme pěknou ukolébavku a pes během chvilky usnul.

Projít přes rostlinu, zvanou Ďáblovo osidlo, nebylo vůbec snadné a také nám to pěknou chvíli trvalo, ale nakonec jsme se přes ni všichni dostali. Dalším úkolem bylo najít správný klíč ke dveřím. Klíčů ale bylo hrozně moc a najít ten správný byla pěkná dřina. Ale i s tímto úkolem jsme se poprali na výbornou. Dveřmi jsme se dostali k šachovnici, naštěstí jsme nemuseli hrát pravé kouzelnické šachy, ale stačilo přejít po správných polích šachovnice. Po tomto už zbýval jediný a poslední úkol.

Posilněni večeří jsme se po setmění vydali do Temného lesa, kde na nás čekalo několik těžkých i strašidelných úkolů. Protože jsme ale kouzelníci stateční, všechny úkoly jsme zvládli a tak jsme došli k ohni, u kterého nám Hagrid dal poslední hádanku. Tu jsme levou zadní zvládli a tím dokázali, že jsme hodni získat kámen mudrců. Hagrid nám ho s radostí předal. Jaké ale bylo překvapení, když jsme zjistili, že se uvnitř kamene skrývá sladká odměna za úspěšné ukončení prvního ročníku ve škole čar a kouzel v Bradavicích!

 

Víkend jsme si všichni moc užili a těšíme se za rok na dobrodružství, které nás bude čekat v druhém ročníku!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..