Poznali jsme Viléma a obdrželi nečekaný dar

Jarní sraz je za námi. Nezbývá než zhodnotit naší činnost v roce 1572 a zrekapitulovat si poznatky. Kromě Viléma Oranžského se na sraze objevila ještě jedna tajuplná osoba, která výrazně ovlivnila naši další cestu časem, kterou podnikneme na letním sraze.  V pátek po příjezdu jsme si probrali informace, které se nám podařilo získat o vůdci nizozemského povstání. Večer jsme se právě rozhodli zakončit hraním deskových her, když do místnosti vstoupila osoba z mimoprostoru. Řekla nám, že se na letním sraze nemůžeme přesunout k Dalajlámovi (a případně si ho vybrat za novou osobnost), protože ještě žije a nikdo neví, jaké skutky ve svém životě spáchá. Druhý argument, který osoba uvedla byl, že Dalajláma není osoba, ale pouze titul, který se předává.

Měli jsme si proto zvolit novou osobnost, kterou poznáme. Úkol vybrat ji připadl vedoucím. Osoba z mimoprostoru nám ještě předala věc, která nám podle jejích slov pomůže v dalším putování časem. Podrobili jsme ho zevrubnému zkoumání a zjistili jsme, že je to malý stroj času. Hned druhý den ráno jsme ho použili k přesunu.

Po přesunu nás uvítal starosta města Lovaň. Okamžik po něm do místnosti vstoupili španělšští vojáci a začali vybírat daně pro krále. Přinesli jsme naše cenosti a odevzdali je. Následovalo přezkušování v síle. Po ukončení turnajů vojáci prohlásili, že jsme byli příliš slabé město a tím pádem musíme za ochranu krále platit více a žádali další daně.

To se nám ani starostovi vůbec nelíbilo a vojáky jsme vyhnali. Pak jsme kreslili erby našich rodů. Starosta se rozhodl rozdat nám naše cenosti zpět. Akt milosrdenství překazil vstoupivší Vilém, který starostu obvinil ze zrady a nechal ho zavřít. Vybrané daně pak sám zabavil.

Vilémův poté vedl výcvik na obranu proti Španělům. V jeho průběhu se neštítil urážet a posmívat se nám. Zhruba v tuto chvíli se nám jeho osoba začala silně přičit.

Večer proběhl soud se starostou. Ačkoli jsme měli lepší argumenty než Vilém, nedokázali jsme starostově popravě zabránit. Při odchodu do hlavní místnosti nás přepadli španělšští výběrčí daní. Vilém zbaběle uprchl a zanechal nás napospas vojákům.

Španělé nás v místnosti zamkli a smáli se nám, protože si mysleli, že nás mají v hrsti. Netušili však, že jsme měli stroj času. Stačilo vypáčit okenici, doběhnout do chatek pro aktivační karty a rychle se přesunout zpět.

Po přesunu jsme se jednomyslně shodli, že Viléma si jako osobnost rozhodně nezvolíme. Jeho zvrácený charakter a večné posmívání vůbec nezapadá do naší představy bojovníka za svobodu.

Vedoucí ještě přišli s jejich návrhem na čtvrtou osobnost. Na letním sraze se přesuneme do Římské říše za Spartakem. Můžete si začít zjišťovat informace o tomto vůdci otrockého povstání. Těším se na vás v Hraštici na letním sraze.

 

 

P.S. fotky ze srazu přibudou za pár dní

One thought on “Poznali jsme Viléma a obdrželi nečekaný dar

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..