Souboj o titul Krále Jungle

Sešel se rok s rokem a nastal čas zvolit v džungli nového krále z našich řad. Letos v dubnu (neděle 15.4.2012 od 14:00 hodin) opět proběhne souboj o královský titul a to v posvátné hře Jungle Speed. Tuto pradávnou hru, jež bystří smysly a postřeh, předali našim předkům sami bohové pralesa.

Proto vyzýváme každého statečného bojovníka či bojovnici, prostě ty, kteří se nebojí s ostatními změřit své síly, aby 15. dubna tohoto roku přišli dokázat svou odvahu a rychlost v souboji o titul Krále džungle.

Stejně jako v předešlých letech se bude soutěžit ve pouze ve dvou kategoriích (děti a dospělí).

Odměna pro každého :-).

Pokud si snad nejste jisti pravidly, tak tady jsou:

Hru Jungle speed vyhrává hráč, který se jako první zbaví všech svých karet. Tento hráč se stává novým králem džungle. Nejvhodnější je hrát tuto hru na pevném kulatém nebo čtvercovém stole. Každému z hráčů rozdáme stejný počet karet. Totem (dřevěnou špulku) postavíme mezi hráče tak, aby k němu měli všichni hráči stejně daleko. Každý hráč položí svůj balíček karet před sebe na stůl, lícem dolů.

Jeden z hráčů začíná hru. Vezme vrchní kartu ze svého balíčku a vyloží ji lícem nahoru před svůj balíček. Takto hráči postupně vykládají karty po směru hodinových ručiček. Všichni hráči bedlivě sledují zda se symbol, který je nakreslený na kartě, neshoduje se symbolem na vrchní kartě (balíčku odkrytých karet) některého z ostatních hráčů.

Nastane-li situace, že dva nebo více hráčů má ve stejné chvíli na vrchní vyložené kartě stejný symbol (na barvě nezáleží), snaží se hráči kterých se tato shoda týká uchopit co nejrychleji totem. Ten, kdo totem uchopí jako první, odevzdá celý svůj vyložený balíček jednomu z hráčů, který měl stejný symbol a nebyl dost rychlý.

Odevzdaný balíček si hráč spolu se svým vyloženým balíčkem dává dospod svého neotočeného balíku. Hráč který prohrál souboj o totem, začíná nové kolo.

Zvláštní karty:

1.Karta se šipkami směrem ven – vyloží-li někdo tuto kartu, hra se zastaví a ten kdo kartu vyložil, počítá nahlas do tří. NA „tři“ všichni hráči naráz vyloží před sebe vrchní kartu z neotočeného balíčku.

Následující postup hry je stejný jako při standardním průběhu hry – mají-li dva nebo více hráčů stejný symbol, snaží se chytit totem…

Když nejsou žádné z vyložených karet stejné, hra pokračuje dál normálním způsobem. Začíná následující hráč po hráči, který vyložil speciální kartu.

2.Karta s barevnými šipkami – tato karta má stejnou funkci jako karta předešlá (s šipkami směrem ven) – s tím rozdílem, že rozhodující při shodě karet není tvar symbolu, ale barva.

3.Karta se šipkami dovnitř – vyloží-li některý z hráčů na vrch svého balíčku tuto kartu, může ihned uchopit totem kterýkoliv z hráčů. Ten který uchopil totem jako první, umístí potom balíček svých vyložených karet do středu stolu a totem postaví na něj.

Ten hráč, který prohraje následující souboj o totem, potom kromě balíčku od svého soupeře, vezme i balíček pod totemem a oba si dá dospod svého neotočeného balíčku.

Pozor!

Chytání totemu se týká vždy jenom těch hráčů, kteří mají vyložený stejný symbol (nebo barvu). Vezme-li totem omylem hráč, který nemá s nikým stejný symbol (nebo barvu), bere vyložené karty všech hráčů (případně i karty pod totemem).

Chytnou-li totem dva hráči současně, vyhrává ho hráč, který má ruku vespod. V případě, že hráč nemá žádnou neotočenou kartu, ale stále mu zůstávají karty v otočeném balíčku, dá ruce k tělu a čeká na vhodnou situaci, aby se zbavil svých posledních karet.

Ostatní hráči pokračují ve vykládání dál (hráče bez neotočených karet přeskakují). Karty by se při otáčení měli vykládat směrem od sebe (tak, aby je neviděl nejprve hráč, který kartu vykládá).

Konec hry

Hráči kteří se zbavili karet již dále nepokračují ve hře. Ostatní pokračují dál. Klesne-li počet hráčů na tři, začne každý z nich vykládat otočené karty do dvou hromádek (takže bude na stole 6 vyložených hromádek). Karty střídavě vykládají po každém kole na jinou hromádku. Odebírání a braní hromádek probíhá pouze u hromádky, která má stejný symbol, druhá hráči zůstává. Výjimku tvoří karta s šipkami dovnitř – hráč dává pod totem obě své hromádky s vyloženými kartami. Klesne-li počet na dva, začnou vykládat každý do tří hromádek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..