Dobytí severního pólu IV

Tento víkend se uskutečnil již 4. ročník výpravy „ Dobytí severního pólu“. Stejně jako loni byl odjezd naplánován na čtvrtou hodinu odpolední. V klubovně se sešlo 9 dětí ( Anetka, Kačka, Kiky, Viky, Maty, David, Kuba, Mára, Fífa) a 4 vedoucí ( Máca, Háňa, Erik a Jana) a speciální host malý klučina Dáda. Již před začátkem nás postrašila předpověď počasí, která hlásila sníh, sníh a jen sníh.
Opět se nám podařilo zajistit dopravu auty a to jedním půjčeným od Paintball clubu Troja, které řídil Erik a malým modrým autíčkem, které řídila Háňa.

Cesta byla krušná, speciálně poslední šplhání auty do kopce na Benecko, ale úspěšná. Po úspěšném příjezdu jsme na parkovišti nasadili batohy na záda a vydali se sněhovou vánicí k chatě, kde na nás už čekali.

Po ubytování jsme ve společenské místnosti hráli deskové hry – aktivity, fazole, kachny a mnoho dalších a vedoucí mezitím připravovali řízečky na zítřejší výlet.

V sobotu ráno jsme se nasnídali, zabalili batůžky a běželi ven kouknout se na pejsky. Kolem půl desáté jsme vyrazili směrem na Rovinky, kde jsme měli sraz s psím spřežením a Martinem, který slíbil že nás povozí. Cesta začala neslavně první kilometr jsme šli asi půl hodiny, protože se rozpoutala velká sněhová bitva a chvíli to vypadalo, že na Rovinky vůbec nedorazíme. Díkybohu se chtěly děti nechat povozit pejsky husky a tedy zanechaly sněhových radovánek a rychlejším tempem vyrazily směr Rovinky.

Na Rovinkách jsme si dali horkou čokoládu, sušenky, řízky a někteří větší jedlíci i palačinky. Pak již přijel mašér Martin a po dvojicích nás vozil ve sněžných saních tažených 9 husky. Ostatní si zkracovali čekání dobýváním střechy turistického přístřešku, až jsme se o ně jako vedoucí trochu báli. Potom už jsme se vydali na cestu zpátky. Děti měly slíbenou ještě jednu další atrakci a to svezení na snowtubingu, který jsme potkali po cestě. Sliby se mají plnit alespoň o Vánocích a tak jízda samozřejmě proběhla a né jen jedna a kdyby bylo na dětech, tak bychom se od této atrakce asi nedostali. Vedoucí usoudili, že sněhu již bylo pro dnešek dost a nakázali pochod do chalupy. Celkem jsme ušli cca 12 km v neustávajícím sněžení. Celkem náročný výlet, ale plný zážitků.

K večeři byly kašpáry (kaše s párkem) a následovalo opět hraní deskových her a spánek.

V neděli jsme stavěli iglů nejdříve malé a pak jedno obrovské. Obě měla být spojena propojovací chodbou a mít jen jeden vstup, ale nějak jsme ji nestihli postavit. Času bylo málo a tak jsme se alespoň společně v iglů vyfotili. Pak už byl na řadě jen oběd ( místo nepovedených špaget polévka s chlebem), úklid a cesta auty domů.

Víkend se nám líbil a těšíme se na 5. ročník.

Fotky si můžete prohlédnout zde – http://picasaweb.google.com/147.galaxie/AntaresHusky2010

One thought on “Dobytí severního pólu IV

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..