11. oddíl Labyrint si užíval ProRocku – veřejného finále IX. ročníku soutěže mladých kapel

V sobotu 22. listopadu se hudební klub Exit Chmelnice opět po roce rozezněl rytmem syrového rocku. Od 13:00 hodin zde proběhlo veřejné finále IX. ročníku soutěže ProRock – autorské přehlídky začínajících kapel do 26 let, pořádané sdružením Pionýr.

11. oddíl Labyrint u toho nechyběl a v zastoupeni Kuby, Filipa, Aničky, Kristýny a Tomáše dorazil do klubu EXIT na Chmelnici. Podpořila ho také Bára Čechová, Dominika Hodanová, Honza Pavlíček, Honza Konečný a Leeco, kteří byli na soutěži jako organizátoři.

Finále soutěže vyvrcholilo následnou afterparty – večerním koncertem vítězné kapely a hostů. Hvězdou večera byla mladá úspěšná rockera Bára Zemanová. V porotě zasedli legendy české hudební i publicistické scény: Vašek Bláha (Divokej Bill), Miloš Meier (Michal Pavlíček trio, Leaders), Jarda Špulák (Právo) a další.

ProRock je soutěžní přehlídka autorské a interpretační tvorby mladých hudebních skupin, orientovaných na rock a příbuzné žánry ve věkových kategoriích 13 – 20 let a 21 – 26 let. Soutěž je výběrová, hudebníci jsou zváni pořadatelem k účasti na finále na základě zaslaného výběru vlastní tvorby, popř. dosažených výsledků v předchozích ročnících.

V letošním ročníku zvítězila kapela MEMPHIS, následovaná výbornými DIVINE a na třetím místě skupinou TBA s americkým zpěvákem. Diváckou soutěž vyhrála skupina TRESKA. Autorsky se prosadili HANGOVER PAINTERS a osobností roku se stal Iwda Witch z kapely INFUCK. V juniorských kapelách vyhráli punkeři KOBLÍŽCI ze Šumperka.