16. den – Koupaliště a přesun na Havaj

Dnes nám již od rána přálo počasí, a proto jsme se rozhodli ověřit kvalitu vody v okolních koupalištích. Nejmladší se opět vydali na koupaliště v Únanově, zatímco mladší a starší si svá koupaliště prohodili a tak si mladší mohli užít akvaparku ve Znojmě a starší se museli spokojit s Hlubokýma Mašůvkama.

Po návratu z koupaliště nám od Atlanťanů přišel další modul, který tentokrát obsahoval souřadnice našeho dalšího přesunu. Naši přátelé na oběžné dráze nás požádali, abychom se vydali na slunnou Havaj do roku 1779, kdy ji navštívil mořeplavec James Cook.

Jen co jsme dovečeřeli, povyprávěli jsme si krátce o historii Havaje a důležitých bodech návštěvy Jamese Cooka. Jakmile jsme si byli jisti, že o cílové době víme dostatek informací, vydali jsme se na přesun do jídelny.

Po přesunu jsme vyslali hrstku odvážlivců na průzkum základny, při kterém objevili několik domorodců, jak postávají poblíž královského trůnu. Když jsme za nimi přišli, přivítal nás náčelník, a společně se šamanem nás odvedli na posvátné místo. Tam nám šaman převyprávěl místní legendu o bohovi Lono, který svou krutostí převyšoval ostatní bohy. Poté jsme odešli zpět do tábora a po povinné hygieně se uložili k spánku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..