11. den – Xapatán

Dnes jsme se vydali na výpravu k bájné hoře Xapatán. Během dopoledního nástupu nás svým příchodem překvapil zmatený archeolog pronásledovaný skupinou svých šílených kolegů.  Záhy nás požádal o pomoc při osvobozování svých druhů ze spárů kletby xapatánských bohů. Samozřejmě jsme nemohli říci ne. Museli jsme se vyhnou četným nástrahám a splnit mnoho úkolů, abychom poskládali mapu k hoře.

Děti se rozdělily do půltýmů a časně nad ránem vyrazily za dobrodružstvím. Během odpoledního i dopoledního programu jsme absolvovali mnoho disciplín rozvíjející naši bystrost i obratnost. Cestou nás na některých stanovištích překvapili archeologové, na jiných jsme si museli poradit sami. Zároveň jsme občas narazili na zapeklité hlavolamy, nenechali jsme se odradit a s chutí se pustili do jejich řešení. Alespoň jsme se během cest na stanoviště nenudili.  A mapa ke Xapatánu se nám pomalu začala rýsovat.

Po večeři nás čekal už jen jediný úkol. Pod vedením archeologa jsme se vydali dobýt Xapatán. Podařilo se nám dostat přes Strážce hory až k samotným xapatánským bohům. Společným úsilím jsme je přesvědčili, aby navrátili rozum šíleným archeologům a i my jsme si vysloužili drobnou odměnu.  Pak už byl čas jít na kutě. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..