6.den – řemeslný den

Ráno nás probudil hluk přistávající rakety, ve které bylo další video. Tentokrát jsme se dozvěděli, kdo a proč nás kontaktuje. Jedná se o potomky lidí z bájné Atlantidy, kteří se zachránili před jejím potopením a jejich úkolem bylo nalézt novou planetu pro život a vrátit se pro potomky původních Atlaňťanů a vyzvednout pilíř jejich kultury. K tomu však potřebují naší pomoc. Vědecká rada se pak rozhodla, že se jim pokusíme pomoci.

Dopoledne už mohl začít plánovaný „ řemeslný den“. Mohli jsme si vybrat hned z několika řemesel, u kterého jsme mohli strávit celé dopoledne. Vyzkoušeli jsme si: výrobu mýdla, svíček, papíru, košíků, zbroje, šperků. Také jsme drátkovali, tkali, filcovali a zahráli si na truhláře, pekaře, švadleny a hrnčíře. Před obědem jsme si pak vyzkoušeli, jak dřív přenášeli tovaryšové své zboží na tržiště, přes les plný lupičů a to díky hře na „pašeráky“.

Odpoledne nás čekalo další kolo řemesel, kdy jsme si mohli vyzkoušet něco, co jsme dopoledne nestihli. Před večeří jsme si ještě zahráli další hru „směnný obchod“, kdy jsme si vyzkoušeli, jak těžké bylo obchodovat a získat to nejlepší zboží na trhu. Večer nás ještě čekala výstava výrobku a předávání „výučních listů“, kdy jsme se stali mistry svých řemesel.

Závěr vyhodnocení přerušilo opět přistání rakety s dalším vzkazem, kde už byly instrukce k přesunu. A to do James Townu roku 1607 n.l., kde se vyskytovali Indiáni. Teď se jen zbývá domluvit, kdy se k nim přesuneme.

A aby toho dnes nebylo málo, před večerkou nás ještě navštívila skupinka Ašútů, kde byli i naši tři infiltrovaní rekruti. Měli za úkol nám vzít kartu od stroje času. Naštěstí jsme na to byli připravení a mohli jsme jim podstrčit kartu falešnou.

A pak už nezbývalo, než se vydat na kutě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..