3. den – Hadrianův val

Dnes ráno nás během rozcvičky překvapilo několik Ašutů, kteří se začali scházet do protějšího lesa. Rozhodli jsme se prozkoumat, co se chystá, a tak jsme se vydali na průzkum. Když jsme dorazili na místo, uviděli jsme sedm Ašutů, jak se na něčem dohadují. Jelikož jich bylo tolik, zvolili jsme taktický ústup a odešli zpět do tábora.

Po snídani nám stroj času oznámil, že zaznamenal přesun v časoprostoru, jehož cílem byla provincie Britanica, roku 117 našeho letopočtu. Neváhali jsme a začali se urychleně připravovat na tehdejší dobu. Nedlouho poté jsme se vydali na náš první přesun.

Jakmile jsme se přesunuli, dorazila do tábora římská náborová jednotka deváté legie. Její velitel nám oznámil, že druhý den večer přijede zbytek deváté legie a on přijel s předstihem, aby rozšířil její řady.

Odpoledne probíhalo v duchu představení každodenního života legionáře. Dozvěděli jsme se, jak vypadá základní legionářské vybavení, taktiku útoku a obrany a způsob zacházení se zbraněmi. Poté, co jsme si vše vyzkoušeli, jsme se vydali na večeři.

Večer nám guvernér provincie uspořádal zábavný program, pro který si některé děti nacvičily gladiátorské zápasy a na závěr nám své dovednosti předvedli i dva římští legionáři. Po skončení gladiátorských zápasů nám velitel Římanů oznámil, že zítra budeme moci podepsat slib věrnosti deváté legii. Bezprostředně poté nás piktský druid odvedl do své vesnice, kde nám náčelník piktského kmene vysvětlil plán, jenž spočíval v tom, že všichni do legie vstoupíme, naučíme se jejich taktiku, zjistíme jejich slabiny a ve vhodný čas jich využijeme proti nim.

První den v jiné době nás překvapil svou náročností a tak jsme se odebrali k zaslouženému spánku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..