Letní sraz – Zěměplocha

P1050226Tento víkend proběhl poslední letošní sraz oddílů. Vyrazili jsme pod stany do Malé Hraštice. Po příjezdu nás přivítali postavy ze světa nazývaného Zeměplocha a rovnou nás poprosili o pomoc. Krokodýlí bůh Offler totiž ztratil zuby a hrozil spustošit svět, pokud se nenajdou.

Nebáli jsme se Offlera nic a hrdě (i hrdinně) se pustili do hledání. Velitel Elanius nás slavnostně přijal do sboru Noční Hlídky a mohli jsme vyrazit na cestu. Během našeho putování jsme přemohli loupežníky, utekli před skřety v dolech, porazili v soutěži trpaslíky, prošli sněhovou vánicí v horách Beranní Hlavy a když jsme byli už úplně v koncích, tak jsme se nakonec uchýlili ke starodávnému rituálu Ašk Ente, při kterém se vyvolá Smrť.

Obřad se povedl, Smrť si nikoho neodnesl a dokonce nám poradil, že máme jít do Überwaldu. Byla sice noc, ale nechtěli jsme lelkovat, tak jsme se vydali na temnou cestu temným lesem.

Druhý den jsme zuby stále nenašli, rozhodli jsme se proto vymlátit zuby trolům a z nich vyrobit protézu pro Offlera. Když jsme přemohli troly, přinesl mág Mrakoplaš zprávu od kněžích. Stálo v ní, že si Offler zapomněl zuby na nočním stolku.

Naše úsilí však nepřišlo nadarmo. Kněží i lord Vetinari (patricij města Ankh-Morpork) nás za naše pátrání náležitě odměnili.

Na fotky se můžete podívat zde.

Letní sraz je tradičně jediný víkend, který trávíme pod stany. Na louce v Malé Hraštici táboříme na kraji lesa a máme velmi blízko přírodě. Je to zároveň úplně jiný zažitek než na ostatních srazech. Sice se možná trochu víc ušpiníme, ale zato jsme pořád v přírodě. Civilizace je až 1,5km vzdálené město. Pro případ nouze se můžeme schovat v budově, ale za těch mnoho let, kdy do Hraštice jezdíme, jsme se k tomuto řešení museli uchýlit jen jedinkrát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..